13.02.2023.

U Ragbi klubu Dubrovnik počele su pripreme za „ALH (Adriatic Luxury Hotels) tač ragbi dubrovačku međuškolsku ligu“

Sa željom da što veći broj učenica i učenika uključe u sportske aktivnosti i upoznaju ih s osnovama ragbija, u Ragbi klubu Dubrovnik rodila se ideja za organizacijom tač ragbi dubrovačke međuškolske lige. Tač ragbi je modificirana verzija ragbija, prialgođena djeci i  lišena pojedinih elemenata igre koji mogu dovesti do intenzivnijeg kontakta, udarca ili pada.
Nastojanja Kluba i važnost ovog projekta za zajednicu prepoznala je tvrtka ALH (Adriatic Luxury Hotels) koji su ovom prilikom postali generalni sponzor Kluba i tač ragbi dubrovačke međuškolske lige.
Inicijativi za organizacijom međuškolskog natjecanja odazvale su se sve osnovnoškolske ustanove s područja Grada Dubrovnika i Župe dubrovačke. Tijekom siječnja su u školama, pod satom tjelesne i zdravstvene kulture, održane prezentacije tač ragbija. Nakon prezentacija svaka od škola sastavila je mješovitu ekipu djevojčica i dječaka koja će predstavljati školu na  međuškolskom turniru. Tako su se u ligu uključile sljedeće škole: OŠ Lapad, OŠ Mokošica, OŠ Marin Getaldić, OŠ Ivan Gundulić, OŠ Marin Držić i OŠ Župa dubrovačka. 


Kroz naredna četiri tjedna treneri Ragbi kluba Dubrovnik i Hrvatskog ragbijaškog saveza pripremat će mješovite školske ekipe za završno natjecanje koje će se održati na Stadionu Lapad, 12.03.2023.
Završni turnir bit će prilika za pokazati sve naučeno a za najbolje ekipe su, zahvaljujući velikodušnosti sponzora, pripremljene i odlične nagrade. Sudionike očekuje puno  dobre igre i druženja.  
Projekt je podržan od strane Hrvatskog ragbijaškog saveza i Agencije za odgoj i obrazovanje, a posebno se zahvaljujemo tvrtki Adriatic Luxury Hotels (ALH) koja je uvelike pomogla ostvarenju ovog projekta.
Iz Ragbi Kluba Dubrovnik ovim putem ističu želju da ALH TAČ RAGBI MEĐUŠKOLSKA LIGA postane dobra sportska tradicija i sredstvo povezivanja učenika različitih škola, kroz ragbi principe:  solidarnost, disciplinu, hrabrost, jednakost, timski rad i poštenu igru. 

RAGBI KLUB

DUBROVNIK

Budi dio tima - IGRAJ RAGBI


Arhiva