20.03.2023.

Na Stadionu Lapad jučer je odigran prvi turnir ALH touch rugby međuškolske lige

Stadion Lapad ugostio je jučer natjecatelje pet dubrovačkih osnovnih škola; OŠ Marin Getaldić, OŠ Ivan Gundulić, OŠ Mokošica, OŠ Lapad i OŠ Župu dubrovačku. Nakon prezentacija touch ragbija koje je Ragbi klub Dubrovnik proveo u svim školama na području Grada Dubrovnika ovih pet škola okupilo je svoje školske ekipe. Treneri su natjecatelje kroz pet tjedana upoznavali s osnovama touch ragbija i kroz treninge ekipe su se uigravale za završno natjecanje. 

Turnir je započeo u 10:00 sati s predstavljanjem ekipa. Odigrano je ukupno 10 međusobnih utakmica kroz koje su natjecatelji pokazali zavidnu vještinu i spretnost. Rezultat svega bilo je puno smijeha i dobre igre. Natjecatelji su dali sve od sebe da za svoju ekipu postignu što bolji rezultat što je pokazalo i prebrojavanje zgoditaka. Prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Marin Getaldić, drugo mjesto OŠ Župa dubrovačka a treće mjesto OŠ Mokošica. Utakmicu su sudili Luka Bjelanović i Marijo Jelavić iz RS SDŽ. Svim natjecateljima dodijeljene su medalje za sudjelovanje a prva tri ekipe osvojile su i nagrade koje su omogućili sponzori natjecanja. 

Nakon turnira Adriatic Luxury Hotels, generalni sponzor projekta i Ragbi klub Dubrovnik, organizator natjecanja organizirali su za sve natjecatelje zajednički ručak i druženje.

Iz Ragbi kluba Dubrovnik ističu zadovoljstvo s realizacijom turnira koji je već dugo vremena bio jedna od većih želja, a uz podršku Adriatic Luxury Hotels konačno je zaživio. „Nadamo se da je ovo samo početak jedne lijepe tradicije. U planu nam je održavanje dva turnira godišnje, u proljetnom i u jesen, paralelno s početkom školske godine. Želja nam je uključiti u natjecanje što veći broj škola s područja Grada Dubrovnika a na sljedećem turniru namjeravamo uputiti poziv i školama sa šireg područja Dubrovačko-neretvanske županije." najavili su iz Ragbi kluba Dubrovnik. 
Posebna zahvala iz Kluba upućena je voditeljima ekipa: Kenanu Ješiloviću, Ivu Vićanu, Hadrianu Stankoviću, Šimu Matkoviću, Maru Buliću i Nikši Krliću koji su odradili odličan posao. Kao i svakog puta veliki dio posla i organizacije iznijeli su članovi uprave Kluba i roditelji volonteri koji su za potrebe natjecanja nesebično odvojili svoje vrijeme.

Klub se također zahvalio i sponzorima natjecanja „Poduža je i lista sponzora koji su prepoznali ovaj sport kao visokovrijedan za razvoj djece i mladih te su doprinijeli da ova ideja zaživi. Posebna zahvala ide grupaciji Adriatic Luxury Hotels, generalnom sponzoru Kluba i ALH touch rugby međuškolske lige, zatim sponzorima koji su natjecateljima omogućili vrijedne nagrade: Kinematografima Dubrovnik, Taj Mahal, Tutto Bene i Caffe pizzeria La Luna. Veliko hvala svima!".


RAGBI KLUB

DUBROVNIK

Budi dio tima - IGRAJ RAGBI


Arhiva