25.05.2022.

U Dubrovniku odigrano Prvenstvo Hrvatske u Ragbi 7 za uzrast do 14 godina

U nedjelju, na Stadionu Lapad odigrano je Prvenstvo Hrvatske u Ragbi 7, olimpijskoj inačici ragbija. Na turniru je nastupilo čak 9 klubova s 11 momčadi; RK Zagreb, RK Sinj, RK Makarska rivijera, RK Zagreb Novi, RK Nada, RK Mladost, RK Lokomotiva, RK Sinj 2, RK Zagreb 2 i RK Dubrovnik. Kroz skoro pet sati igre odigrano je ukupno 28 međusobnih utakmica. Bio je to uzbudljiv dan pun dobre igre i preokreta a trijumfirao je Ragbi klub Zagreb koji je pokazao najbolju igru i zasluženo osvojio prvenstvo.

Iz Ragbi kluba Dubrovnik ističu kako su izuzetno ponosni jer je ovo prva organizacija prvenstva. Dobar je to pokazatelj i razvoja kluba koji je osnovan prije nešto više od šest godina. Uz puno entuzijazma uprave i vrijednih volontera klub je pomalo rastao i privukao sve veći broj zaljubljenika u ovaj sport. Rad kluba prepoznala je i zajednica koja klub kroz različite projekte podržava u radu i razvoju.

Nedjeljni turnir pokazao je koliko se ragbi razvio kako u Dubrovniku tako i u ostatku Hrvatske i koji potencijal kao sport ima. Bilo je prekrasno vidjeti oko 150 djece s trenerima koji su uživali u igri i druženju nakon turnira. Nakon sportskog dijela druženje se nastavilo uz ručak, a neki su se odlučili dan završiti s kupanjem prije polaska kući.

Ragbi klub Dubrovnik najavljuje uskoro nova događanja jer nas u Lipnju očekuje trodnevni susret u sklopu projekta „Rugby for children" gdje će klub ugostiti partnere iz Ragbi kluba Dragon Brno, Ragbi kluba Ljubljana i ragbi kluba Zagreb.



RAGBI KLUB

DUBROVNIK

Budi dio tima - IGRAJ RAGBI


Arhiva