02.05.2022.

Ragbi klub Ljubljana ugostio je partnere s „Rugby for children“ projekta na četvrtom Mobility visit sastanku

U sklopu „Rugby for children" projekta održao se posljednji, četvrti Mobility visit sastanak. Projektne partnere je 22. i 23.04.- og ugostio Ragbi klub Ljubljana. Na sastanku su sudjelovali svi predstavnici klubova partnera; Ragbi klub Dragon Brno, Ragbi klub Zagreb, Ragbi klub Dubrovnik i Superkid Zagreb.

 

Prvog dana susreta domaćini su goste proveli prekrasnom Ljubljanom, gdje su uz šetnju mogli razgledati znamenitosti. Druženje se nastavilo uz zajedničku večeru i razmjenu ideja uz koje bi klubovi mogli unaprijediti svoj položaj.

 

Sljedećeg dana susreta domaćini Robert Puconja i Damjan Volavšek sastanak su započeli s predstavljanjem povijesti ragbija u Sloveniji. Ragbi klub Ljubljana ima dugu tradiciju, osnovan je 1962. i u svojoj povijesti je ostvario dosta dobrih rezultata na natjecanjima u regiji. Partnerima je predstavljena organizacija kluba, treneri i struktura natjecatelja. Sastanak se nastavio obilaskom terena i klupskih sadržaja, koji su zaista fantastični. Klub raspolaže; svlačionicama, teretanom, sobom za sastanke i klupskim prostorom za druženje. Kroz Swot analizu koja je usljedila partneri su zaključili da su jake strane kluba veliki entuzijazam i angažman bivših igrača i volontera, izgrađena mreža suradnje i sudjelovanja u natjecanjima s klubovima iz susjednih zemalja, dobri klupski sadržaji i duga tradicija koju klub njeguje. Klub je u svojim planovima za budućnost istaknuo razvoj ragbija za djecu i privlačenje što većeg broja djece u ragbi. Partneri su se složili da je to jedan od najvažnijih ciljeva svim klubovima.

 

Domaćini su nakon sastanka organizirali ručak i druženje koje je potrajalo cijelo popodne. Partneri su zaključili da su ovakva druženja i razmjene iskustava višestruko korisne za svih i da ih treba češće organizirati.

 

 

 

 

 

 


RAGBI KLUB

DUBROVNIK

Budi dio tima - IGRAJ RAGBI


Arhiva