08.04.2022.

Prošlog vikenda u Brnu je održan treći Mobility visit sastanak koji je dio EU Erasmus + projekta „Rugby for children“

Ragbi klub Dragon Brno bio je domaćin projektnim partnerima iz Ragbi kluba Dubrovnik, Ragbi kluba Zagreb, Superkida i Ragbi kluba Ljubljana. Nositelj ovog projekta je Ragbi klub Dubrovnik, koji je na projektu okupio ragbi prijatelje iz tri različite države da bi razmjenili znanja i iskustva u razvoju ragbija za djecu. Treći Mobility visit sastanak dio je projektnih aktivnosti kroz koje partneri upoznaju kapacitete i način rada drugih klubova.


Projektni sastanak je počeo u prostorima Ragbi kluba Brno gdje je sportska direktorica i glavna trenerica kluba Linda Vratnickova poželjela dobrodošlicu projektnim partnerima. Linda je prisutne provela kroz prostorije kluba koje su predviđene za sastanke i druženje gdje se sastanak i nastavio. Domaćini su goste prvo upoznali s povješću ragbija u Brnu i u Republici Češkoj. Nakon uvoda Linda je predstavila klub; njegovu organizaciju, strukturu, članstvo, trenere i modele rada. Također je iznjela planove za budućnost kluba. Posjeta se nastavila obilaskom klupskih sadržaja koji uključuju: šest svlačionica, teretanu, sobu za trenere, , klupski pub, glavno igralište i popratne sadržaje. Razgovor se nastavio sa razmjenom ideja kako što više djece privući u ragbi i motivirati ih da u ragbiju ostanu do seniorske dobi. Kroz usporedbu klubova i 
njihovih mogućnosti, zaključeno je da je Ragbi klub Brno na vrlo visokom nivou profesionalnog razvoja. Sadržaji, igralište i uvjeti za treniranje su izvrsni. Na kraju sastanka klubovi su napravili Swot analizu domaćina da bi usporedili njegove jake i slabe strane. 

Nakon formalnog dijela druženje se nastavilo uz brzi ručak prije utakmice Ragbi kluba Dragon Brno vs Praga Praha. Iako su domaćini izgubili prisutni su mogli uživati u zaista izvrsnoj utakmici. Druženje se nastavilo i u večernjim satima na Godišnjem plesnom balu Ragbi kluba Brno kojem su prisustvovali svi projektni partneri. Bila je to prilika za upoznati sportske legende iz Republike Češke, bivše i sadašnje igrače te trenere i osoblje kluba.

 

Iz Ragbi kluba Dubrovnik izrazili su zadovoljstvo s još jednim konstruktivnim sastankom i razmjenom iskustava. Od Ragbi kluba Brno koji je najstariji i najveći klub među partnerima svakako se može puno naučiti.



RAGBI KLUB

DUBROVNIK

Budi dio tima - IGRAJ RAGBI


Arhiva