11.12.2021.

Ragbi klub Dubrovnik ugostio Tihomira Jankovića, trenera Ragbi kluba Mladost

Proteklog tjedna u gostima RK Dubrovnik boravio je jedan od najuspješnijih ragbi trenera s naših prostora, Tihomir Janković.

Trener Janković je prvi trenerski seminar položio u Australiji, zemlji u kojoj je ragbi jedan od najpopularnijih sportova, gdje je ostao neko vrijeme igrati ragbi i trenirati djecu. Trenersku karijeru nastavio je u ragbi klubovima Lokomotivi, Ljubljani i Mladosti, gdje i danas radi kao trener mlađih kategorija. U bogatom životopisu ističe se i njegov rad s ragbi reprezentacijama Slovenije i Hrvatske.

Tijekom boravka u Dubrovniku dio treninga odrađen je na igralištu u Lapadu a dio, zbog loših vremenskih prilika, u novoopremljenoj dvorani koju je RK Dubrovnik nedavno dobio na korištenje. Sa djecom u Dubrovniku trener je najviše radio situacione igrice i vježbe iz dodavanja jer smatra da je to najvažnije u njihovom razvoju i pripremi za ragbi kad odrastu. Također, radilo se i na individualnoj tehnici u kontaktu (napadačkoj i obrambenoj).

Iz RK Dubrovnik ističu da se nadaju kako će se ovakve suradnje nastaviti i u budućnosti, te da će naša djeca dobiti još prilika učiti i razvijati se u ovom sportu. Trener Janković je također zadovoljan što se suradnja dva kluba nastavila: „Oduševljen sam osobnim prijemom ovdje i ne mogu se dovoljno zahvaliti svima. A i volim raditi u različitim sredinama, uvijek se nešto nauči, kako ja od drugih, nadam se i drugi od mene. Ovo je samo nastavak dobro započete suradnje između naša dva kluba od prošle godine, koja će se vjerujem i dalje razvijati u svim pravcima."
RAGBI KLUB

DUBROVNIK

Budi dio tima - IGRAJ RAGBI


Arhiva