26.11.2021.

Održan drugi mobility visit projekta Ragbi za djecu

Prošli vikend, od 19. do 21. studenog u Zagrebu se održao drugi po redu mobility visit EU projekta „Ragbi za djecu". Projekt je to na kojem je Ragbi klub Dubrovnik glavni partner, a projektni partneri su Ragbi klub Zagreb, Ragbi klub Ljubljana, Ragbi klub Dragon Brno i DSR Super Kid Zagreb.

Domaćin ovog mobility visita bio je RK Zagreb, te im se ovim putem iskreno zahvaljujemo na sjajnom domaćinstvu. Članovi Ragbi kluba Zagreb dočekali su projektne partnere na klupskom igralištu u Rudešu koje se pripremalo utakmicu između RK Zagreb i RK Mladost, tako da je čitav obilazak bio obilježen i stvarnim praktičnim primjerom organizacije utakmice. Sastanak je započeo razgledavanjem klupskih prostorija i terena te pojašnjenjem i prikazom kako se određeni djelovi prostora koriste za ragbi za djecu. S obzirom da klub njeguje dugu tradiciju u igranju ragbija, klub raspolaže sa muškom i ženskom svlačionicom, sanitarnim čvorovima, teretanom, klupskim prostorom sa kuhinjom i prostorom za druženje i vanjskim kaminom. Sve navedeno pruža klubu mogućnost adekvatnih treninga, što naravno uključuje i treninge za djecu, ali i uključivanja šire zajednice kroz različite aktivnosti.

U nastavku programa je održan radni sastanak na kojem je Marko Krpan iz RK Zagreb upoznao projektne partnere s detaljima o strukturi kluba, organizaciji, načinima financiranja, treninzima te problemima s kojima se klub susreće. Tijekom više od dva sata sastanka partneri su razmjenjivali iskustva i poteškoće s kojima se susreću u radu, što je ovaj sastanak učinilo vrlo produktivnim. Zajedničkim snagama izrađena je SWOT analiza RK Zagreb, a partneri su analizirali i načine kako poboljšati postojeće stanje te povećati dugoročnu održivost klubova. Razmotrene su i opcije za buduće suradnje između klubova da bi se povećale mogućnosti; edukacije, mobilnosti i pružanja novih prilika igračima u razvoju da ih se motivira da ostanu u ragbiju, bilo kao igrači ili kao dio organizacije i logistike kluba. RK Zagreb se u većem dijelu oslanja na volonterski rad i čvrstu bazu zajednice. Zaključeno je da je za daljnji razvoj kluba i ragbija u Hrvatskoj općenito neophodna veća podrška medija i bolje praćenje ovog sporta te veći angažman krovnog saveza i podrška tijela vlasti.

Nakon sastanka domaćini su prisutnima priredili zajednički ručak uz druženje i prisustvovanje utakmici RK Zagreb-RK Mladost.

 







RAGBI KLUB

DUBROVNIK

Budi dio tima - IGRAJ RAGBI


Arhiva