09.08.2021.

5. ROĐENDAN I REDOVNA SKUPŠTINA RAGBI KLUBA DUBROVNIK

U nedjelju, 8.8.2021. održana je redovna skupština Ragbi kluba Dubrovnik. Naime, osim što je skupština kluba uvertira za predstojeću sezonu, ujedno je datum skupštine odabran i radi rođendana kluba. Pa tako Ragbi klub Dubrovnik službeno slavi već 5 godina postojanja iako je neformalno klub osnovan godinu dana ranije, početkom 2015. godine.

Dnevni red skupštine su bili planovi za nadolazeću sezonu kao i organizacija tradicionalnog petodnevnog ljetnog kampa krajem kolovoza gdje u goste dolaze klubovi iz Zagrebačkog ragbi saveza.

Najbitnija točka dnevnog reda je bilo izglasavanje novog dopredsjedništva kluba kao i članova uprave. Jednoglasno je izabrana nova dopredsjednica kluba dr.sc. Mara Marić sa Sveučilišta u Dubrovniku kao osoba za jačanje sveučilišnih veza jer je ragbi prije svega sveučilišni sport, kao i drugi dopredsjednik gosp. Goran Hrnić, uvaženi i cijenjeni turistički poduzetnik i čovjek sa uspješnim i bogatim iskustvom u radu sportskih organizacija i klubova. Također je za člana uprave kluba izabran gosp. Nikša Krlić koji u klubu djeluje već neko vrijeme te je postao glavni operativac i nepremostiv kotačić prilikom organizacije turnira, putovanja i ostalih akcija kluba.

Uz već postojeće članove uprave, Ragbi klub Dubrovnik se sada organizacijski pojačao za sve buduće programe i planove, a već skoro dvije godine na čelu kluba je dr.sc. Marijo Bekić s kojim je klub ostvario veliki napredak i uspjehe od kojih je najveći dobivanje potpore za EU projekt u iznosu od 60.000 EUR od strane Europske komisije kao i stalni rast svih članova, a ponajviše djece.


Pružena je podrška u radu glavnom treneru kluba Antoniju Malekinušiću, te je najavljen dolazak mladih trenera iz Engleske kao pomoć u radu i daljnjem razvoju igrača i igračica kluba.


Ragbi klub Dubrovnik osim kontinuiranog rada sa djecom i mladima stalno radi na novim projektima od kojih je vrijedno spomenuti organizaciju Dubrovnik Sevens - međunarodnog turnira u olimpijskom ragbiju. Dubrovnik Sevens je turnir koji će privući u grad ragbi ekipe iz Velike Britanije, Francuske i Rusije te ostalih velikih ragbi nacija, ali i nacija koji turistički gravitiraju Dubrovniku. Na taj način plan je Dubrovniku u predsezoni ponuditi dodatan sadržaj i sportsku manifestaciju u jednom od najpopularnijih olimpijskih sportova.





RAGBI KLUB

DUBROVNIK

Budi dio tima - IGRAJ RAGBI


Arhiva